woensdag, mei 29, 2024

Wijkagent Schollevaar bedankt Burgerhulpverleners voor hun inzet bij reanimatie

- Advertisement -

Wijkagent Tijs de Vries heeft op social media de burgerhulpverleners bedankt voor hun inzet na een oproep van een reanimatie in het wooncomplex aan de Fidelio. Vrijdagmiddag kwam er een oproep binnen dat er een persoon onwel was geworden, naast de brandweer, politie en ambulancepersoneel werden ook burgerhulpverleners aangestuurd.

Bij aankomst van de eerste professionele hulpdiensten waren er al vier personen begonnen met de reanimatie van het slachtoffer. De professionele hulpverleners nemen bij aankomst de reanimatie over.

Sinds een aantal jaar heeft de Hartstichting een nieuw project lopen. Iedereen die in het bezit is van een diploma voor reanimatie kan zich aanmelden, met behulp van de HartslagNU app worden naast de professionele hulpverleners ook burgers opgeroepen. Zij krijgen dan instructies voor het ophalen van een AED en de locatie waar het slachtoffer zich bevind. In veel gevallen zijn zij eerder aanwezig dan de hulpdiensten en kan er worden gestart met de reanimatie, elke minuut eerder startten kan levens redden.

Wil je meer weten. Kijk dan op de website van de Hartstichting

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen