maandag, april 15, 2024

Programma vol activiteiten tijdens Week tegen Eenzaamheid

- Advertisement -

Van 30 september tot en met 7 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. Pop- en Cultuurpodium CAPSLOC, de Capelse Jongerenraad en Rotary Capelle a/d IJssel hebben voor deze week allerlei activiteiten en events georganiseerd voor jong en oud.

Uit een enquête van de gemeente blijkt dat zestien procent van de Capellenaren zich eenzaam voelt. Dit kan allerlei redenen hebben en het kan voor sommige mensen moeilijk zijn om zelf die eerste stap te zetten.

De Week tegen Eenzaamheid is een landelijke actieweek om aandacht te vragen voor mensen die zich eenzaam voelen, maar bovenal om iets tegen deze eenzaamheid te doen. In deze week staat ontmoeting en verbinding centraal.

Activiteiten in Capelle aan den IJssel

In Capelle aan den IJssel hebben CAPSLOC, de CJR en Rotary Capelle de handen ineen geslagen om een uitgebreid programma vol activiteiten te bedenken: denk bijvoorbeeld aan een fotografiewandeling, spelletjesavond, voetbaltoernooi, handwerkmiddag of een muzikale avond.

Er is flink wat energie en tijd gestoken om voor ieder wat wils iets te bieden, van jong tot oud. Naast activiteiten zijn er ook verschillende informatievoorzieningen.

Het volledige programma is terug te vinden op de website van de gemeente of bij de organisaties.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen