donderdag, mei 23, 2024

Mogelijk drukkere avondspits verwacht op snelwegen door actievoerders

- Advertisement -

Vandaag moet tegen het einde van de middag en de avondspits rekening worden gehouden met mogelijke verkeershinder op de snelwegen rond Rotterdam. Er is opgeroepen tot acties op de A4, A15, A16 en A20.

Op verschillende social mediakanalen van verschillende groeperingen die tegen het corona-beleid van de overheid zijn, wordt de oproep van de actie inmiddels gedeeld. Gelijkgestemden worden in het bericht opgeroepen om aan het einde van de middag op de snelwegen rond Rotterdam te blijven rijden ’tot nader bericht’ van de organisatie.

Vermoedelijk langzaamaanacties

Waartoe precies wordt opgeroepen, is nog niet duidelijk gemaakt. Wel worden er voorbeelden gegeven van eerdere langzaamaanacties, waarbij over de hele snelweg breed stapvoets wordt gereden.

De organisatie zegt in hun oproep geen ‘lockdown voor ongevaccineerden’ te accepteren en eisen een ‘vrije en onverdeelde samenleving’. Pas als hun eis wordt ingewilligd, zorgen zij ervoor dat de wegen open blijven.

Politie treedt op als openbare orde wordt verstoord

De actie is niet officieel aangemeld, maar de politie zegt bekend te zijn met signalen over de actie. Zij zeggen de wegen in de gaten te houden en op te treden als de openbare orde wordt verstoord.

Demonstratierecht niet oneindig

De politie en gemeente zijn gebonden aan strikte regelgeving als het gaat om het optreden tegen een demonstratie. Ondanks dat demonstreren een grondrecht is, is dit recht niet oneindig. In dit geval mag de politie gaan optreden als dit in het belang van het verkeer of ter voorkoming van wanordelijkheden is.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen