maandag, april 15, 2024

Bevrijdingsconcert in St. Paulus’ Bekering op 5 mei

- Advertisement -

Op 5 mei zal het Capelse orkest Musical Souvenir onder leiding van dirigent Jim Roodnat een bevrijdingsconcert opvoeren in de St. Paulus’ Bekeringkerk aan de Merellaan. Het concert zal officieel worden geopend door burgemeester Oskam.

Na twee jaar pandemie is het eindelijk weer mogelijk om dit jaarlijkse evenement te laten terugkeren. Dit zal dan ook weer gebeuren. Op donderdagavond 5 mei zal het orkest om acht uur op muzikale wijze 77 jaar vrijheid vieren.

‘Vrijheid’ is een woord dat we gedurende de pandemie al veel hebben gehoord, maar ook ervaren, aldus het orkest: “Verschillende belevingen en ontwikkelingen van het begrip vrijheid komen in de muziek tot uiting. Musical Souvenir laat muziek horen, waar we in dankbaarheid en in vrijheid naar kunnen luisteren.”

Divers programma

Gedurende de avond is er een divers programma waarin muziek uit onder andere de musicals ‘Jesus Christ Superstar’ en ‘Porgy and Bess’ te horen, maar ook uit speelfilms zoals ‘Out of Africa’ en ‘Pearl Harbor’. Ook nummers als Boehmian Rhapsody en van Gloria Estefan passeren de Revu en als afsluiting wordt de klassieker ‘We’ll Meet Again’ gespeeld.

Dit jaar zullen er ook twee gedichten worden voorgedragen. De zullen in het teken staan van bevrijding en vrijheid.

Gratis toegang

De toegang voor het Bevrijdingsconcert is gratis. Bezoekers zijn vanaf 19.30 uur van harte welkom in de kerk aan Merellaan 352.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen