zondag, mei 19, 2024

Burgemeester van Dijklaan bijna open, gemeente start met asfalteren

- Advertisement -

Opgelet! De werkzaamheden op de Burgemeester van Dijklaan gaat de aankomende dagen in sneltreinvaart. Vanaf volgende week dinsdag start de aannemer met het asfalteren van de Burgemeester van Dijklaan. Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren moet de rotonde met het Beatrijs-Erf voor korte tijd worden afgesloten.

Eerste fase Beatrijs Erf – Hobo

Het asfalteren gebeurd eerst op het stuk dat nu ook is afgesloten. Dit gebeurd op 7 en 8 juni Vanaf het Beatrijs-Erf tot aan de Hobo wordt een eerste deklaag aangebracht. Juich niet te vroeg want na deze werkzaamheden moet er nog een keer geasfalteerd worden. De weg blijft tot donderdag 30 juni 18.00 uur afgesloten.

Tweede fase Shell – Beatrijs-Erf

Op donderdag 9 en vrijdag 10 juni wordt de toplaag aangebracht op het stuk tussen de Vrijheidsdans (Shell) en het Beatrijs-Erf. Autoverkeer wordt deze dagen weer omgeleid over de Vrijheidsdans om de wijk te verlaten. Aan het eind van vrijdagmiddag is het weggedeelte weer open.

Laatste stappen

Deze maand gaat de gemeente de afrondende fase in. Het aanleggen van de twee rotondes heeft bijna een jaar in beslag genomen. Met de nieuwe rotondes wordt de snelheid van het verkeer verminderd en de veiligheid vergroot.

Vanaf 10 juni gaat de gemeente verder met het verfraaien van de bermen. Ook wordt de verlichting nog geplaatst. Op 30 juni 18.00 uur wordt de weg weer volledig geopend voor het autoverkeer.

Het aanleggen van de rotondes was geen gemakkelijke klus. Vooral de rotonde op de Herenburg was lastig. Heipalen en damwanden moesten worden geplaatst om de leidingen van de stadsverwarming te beschermen tegen de druk van het wegverkeer.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen