donderdag, mei 23, 2024

Komende jaren honderden nieuwe oplaadpunten voor elektrische voertuigen in gemeente

- Advertisement -

Capelle aan den IJssel krijgt 410 nieuwe oplaadpunten voor elektrische voertuigen erbij. Dit besluit is genomen als reactie op een sterke toename in het aantal elektrische of hybride auto’s in de gemeente.

Met de nieuwe oplaadpunten wil de gemeente de verdere groei van elektrisch vervoer stimuleren. Er is een groeiende vraag naar oplaadpunten, zo sterk dat de gemeente de procedure voor de aanvraag hiervan verkort.

Snellere plaatsing

De gemeente heeft een verzamelverkeersbesluit genomen waardoor 205 laadpalen met ieder twee oplaadpunten tot 2025 sneller geplaatst kunnen worden. De gemeente laat weten dat zij een duurzame en groene stad willen zijn. Daarom willen zij graag voorzien in de grote behoefte aan laadpalen en dit ook snel plaatsen.

Wethouder Nico van Veen daarover: “De aanvraag voor een laadpaal kan nu sneller worden behandeld waardoor Capellenaren ook sneller een laadpaal in hun buurt hebben staan. Dat helpt om elektrisch rijden te stimuleren. Elektrisch vervoer verlaagt de energiebehoefte en zorgt direct voor schonere lucht in de stad. Ik ben blij en trots dat steeds meer Capellenaren de stap zetten om een elektrische auto te rijden.”

Verkorte procedure

Per laadpaallocatie is normaal gesproken een verkeersbesluit, inclusief bezwaartermijn van zes weken, noodzakelijk. Door voor 205 locaties een verzamelverkeersbesluit te nemen, hoeft bij toekomstige aanvragen niet per laadpaal een aparte procedure te worden doorlopen, zo laat de gemeente weten. De aanvraagtijd wordt hiermee met zo’n drie maanden verkort.

Via de stadsatlas kan een kaart worden geraadpleegd met alle reeds geplaatste laadpalen en toekomstige laadpalen. Zelf een laadpaal aanvragen? Dit kan via laadpaalnodig.nl. Het besluit en de daarbij behorende tekeningen liggen sinds 1 juni 2022 ook ter inzage in het gemeentehuis.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen