zaterdag, mei 25, 2024

Feestelijke opening Burgemeester van Dijklaan op 30 juni

- Advertisement -

Volgende week is het dan eindelijk zover. Na maanden van werkzaamheden zal de Burgemeester van Dijklaan weer geopend worden voor verkeer. Op 30 juni zal dit op feestelijke wijze gebeuren.

Al sinds de sluiting op 23 augustus kunnen mensen geen gebruik meer maken van de Burgemeester van Dijklaan. Bewoners en anderen die in de wijk moeten zijn, hebben maandenlang moeten omrijden en hadden te maken met alle bijkomende overlast.


Lees ook: Bewoners Schollevaar beklagen zich over “puinhoop” van werkzaamheden


De weg werd niet alleen vernieuwd, maar ook de verkeerssituatie is aangepast om de verkeersveiligheid te vergroten. Zo zijn er twee nieuwe rotondes aangelegd.

In december werd de eerste rotonde van de Van Dijklaan met het Beatrijs Erf in gebruik genomen. De tweede rotonde met het Herenburg was een grotere klus: Heipalen en damwanden moesten namelijk worden geplaatst om de leidingen van de stadsverwarming te beschermen tegen de druk van het verkeer.

Feestelijke opening

Nu de gehele rotonde zo goed als af is, hoeft enkel nog een nieuwe asfaltlaag worden aangebracht. Zodra dat gebeurd is, komt er een einde aan een bouwproject die bijna een jaar in beslag heeft genomen. De opening van de Burgemeester van Dijklaan wordt dan ook feestelijk gevierd.

Mensen zijn op donderdag 30 juni vanaf twee uur en half vier in de middag welkom bij de rotonde met het Herenburg. Daar kunnen Capellenaren samen met de gemeente en alle partners het glas heffen op de opening. Na de opening wordt alles opgeruimd en kan verkeer vanaf zes uur ’s avonds weer over de weg.

Zo’n vijfhonderd direct omwonenden hebben een brief van de gemeente in de bus ontvangen, maar uiteraard is iedereen welkom om langs te komen.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen