donderdag, mei 23, 2024

Belevingstuin bij zorginstelling Rijckehove feestelijk geopend

- Advertisement -

Bij zorginstelling Rijckehove hebben cliënten en wijkbewoners de nieuwe belevingstuin geopend. De tuin is gemaakt als ontmoetingsplek en is mogelijk gemaakt met het Denk- en Doe Mee!-Fonds.

Sommige bewoners van Rijckehove kunnen niet meer zelfstandig de buitenwereld in. Met de aanleg van de belevingstuin zijn de buitenwereld, maar ook de buren naar binnen gehaald. Want de tuin is niet alleen voor de bewoners van Rijckehove, ook bewoners uit de wijk en maatschappelijke partners zijn welkom.

Er is van alles te beleven, ruiken, voelen, horen, zien en proeven in de tuin. Er zijn planten en bloemen met zoemende insecten, een moestuin, een windgong en een duiventil. Juist hierdoor is de tuin een fijne plek voor ouderen met dementie om te verblijven. Vanuit het recent geopende Vijvergebied tussen Capelle-West en ’s-Gravenland wordt in de toekomst een wandelroute uitgezet die de belevingstuin en het Vijvergebied verbindt.

Wethouder Marc Wilson is blij met de nieuwe tuin: “Met de belevingstuin komen mensen weer echt even in de natuur en worden alle zintuigen geprikkeld. Het is een plek waar mensen gewoon kunnen genieten en niets hoeven. Ook wordt de afstand tussen de verschillende leefwerelden in de wijk kleiner. Die ontmoeting kan voor verbinding zorgen en dat is belangrijk voor het welzijn van alle Capellenaren.” De wethouder kon zelf helaas niet bij de opening zijn. Raadslid Leon Anink (VVD) knipte daarom vandaag het lintje door.

De tuin wordt onderhouden door de bewoners en vrijwilligers
- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen