zaterdag, mei 25, 2024

Gemeente onderzoekt parkeerdruk in Capelle aan den IJssel

- Advertisement -

De gemeente gaat vanaf maandag 29 augustus tot en met zaterdag 3 september met behulp van een scanauto de parkeerdruk in Capelle aan den IJssel in kaart brengen.

De auto die rondrijdt, heeft wel iets weg van de scanauto in Rotterdam. Capellenaren hoeven zich echter geen zorgen te maken dat er een parkeerboete wordt uitgeschreven, of dat de gegevens worden doorgestuurd naar de Belastingdienst voor een openstaande vordering.

De scanauto telt alle auto’s die geparkeerd staan. Uit de resultaten van het onderzoek wil de gemeente in kaart gaan brengen waar er sprake is van forse parkeerdruk. Het kan daarom ook best zo zijn dat de scanauto op meerdere momenten van de dag voorbij zal rijden.

Zodra het scannen heeft plaatsgevonden zal er een analyse worden gemaakt op het aantal geparkeerde auto’s in Capelle aan den IJssel. Indien noodzakelijk kan er gekeken worden of het parkeerbeleid voor een straat of een wijk moet worden aangepast.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen