zaterdag, mei 25, 2024

Nederlandse Schuldhulproute beschikbaar voor Capellenaren met geldzorgen

- Advertisement -

De gemeente slaat de handen ineen met de Nederlandse Schuldhulproute (NSR). Zo kunnen Capellenaren die financiële problemen hebben (of dreigen te krijgen) sneller hulp krijgen.

Met de huidige inflatie en stijgende energieprijzen komen steeds meer mensen in financiële problemen. De gemeente heeft daarom een samenwerking gestart met NSR, zodat de gemeente beter in beeld krijgt als inwoners geldzorgen hebben en deze inwoners beter geholpen kunnen worden.

Wethouder Harriët Westerdijk (armoedebeleid) is blij met de nieuwe samenwerking: “De Nederlandse Schuldhulproute helpt om te voorkomen dat betalingsachterstanden uitgroeien tot problematische schulden. Dat is nu extra belangrijk, omdat door de hogere prijzen voor zaken als energie en de dagelijkse boodschappen het voor steeds meer mensen moeilijker is om op tijd de rekeningen te betalen. De kans op schulden wordt daarmee groter.”

Hoe werkt de Nederlandse Schuldhulproute?

Capellenaren die geldzorgen hebben kunnen vanaf heden naar de website van geldfit.nl. Op de website vul je een korte vragenlijst in om inzicht te krijgen in je financiële situatie. De uitslag bevat een persoonlijk advies en een overzicht van beschikbare hulp in de gemeente.

Er zijn organisaties in de gemeente die Capellenaren kunnen bijstaan. Denk aan Welzijn Capelle of een Budgetmaatje. Ook telefonisch kunnen mensen hulp krijgen. Je kunt gratis gebruiken maken van telefoonnummer 0900-8115.

Geldfit.nl is er voor iedereen. Er is ook informatie speciaal voor jongeren. Martin Suithoff, directeur van NSR, vertelt: “Iedereen kan te maken krijgen met financiële problemen. Ontslag, relatieproblemen en ziekte zijn bijvoorbeeld situaties waardoor iemand te maken krijgt met zorgen om geldzaken. Deze zorgen kunnen snel oplopen in schulden. Dit willen we met Geldfit.nl en 0800-8115 voorkomen. En dat doen we niet alleen, maar samen met gemeenten, banken, verzekeraars en andere bedrijven.”

Ondernemers

Ondernemers in de gemeente hebben andere geldzorgen dan andere inwoners. Voor hen is een aparte website, geldfitzakelijk.nl, beschikbaar. Suithoff legt uit: “Ondernemers lopen andere financiële risico’s dan consumenten. Daarom is specifieke hulp hard nodig. Met Geldfit Zakelijk bieden we ondernemersgerichte tips, tools en hulpverlening.”

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen