zondag, april 21, 2024

Sensationele demonstraties, machtige voertuigen en vooral veel blije gezichten op Veiligheidsdag Capelle

- Advertisement -

Woensdag leek het parkeerterrein achter het gemeentehuis omgetoverd tot een wagenpark van de hulpdiensten. Verschillende organisaties deden mee aan de Veiligheidsdag in Capelle.

Er waren veel organisaties aanwezig. Als eerste springen Politie, Brandweer en Defensie in het oog, maar denk ook aan andere organisaties als het Rode Kruis, EHBO Capelle, Handhaving, Reddingsbrigade Rotterdam, Stedin, Jongerenwerk en Irado.

Bezoekers konden hun ogen uitkijken met alle hulpverlenings- en reddingsvoertuigen, maar ook bij de vele demonstraties die gegeven werden. De brandweer liet bijvoorbeeld zien hoe snel een keukenbrand kan ontstaan én belangrijker, hoe je moet handelen. Ook sensationeel was demonstratie van het hoogteteam van de Mobiele Eenheid (ME).

Er waren ook andere activiteiten. Zo konden kinderen bijvoorbeeld een foto op een handhavingsmotor of in de reddingsboot van de Reddingsbrigade nemen. Bij elk van deze activiteiten las je de blijdschap af van de gezichten. Ook de burgemeester zag de kans schoon om door de hoogwerker van de brandweer zijn gemeente vanaf hoogte eens te bekijken.

De Veiligheidsdag was een groot succes te noemen en is hopelijk volgend jaar weer terug.


De Veiligheidsdag gemist? Bekijk hieronder een sfeerimpressie-video:

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen