dinsdag, april 16, 2024

Waterbus Rivium gaat pas varen in begin 2023

- Advertisement -

De waterbushalte in het Rivium in Capelle wordt vermoedelijk pas begin 2023 in gebruik genomen. Het is niet gelukt om de halte nog dit jaar te realiseren. Vanwege het winterseizoen is het niet mogelijk om verder te werken aan de realisatie en worden de werkzaamheden medio februari pas weer opgepakt.

De waterbus had al veel eerder moeten stoppen bij het Rivium. Helaas ontstonden er vertragingen in de aanvraag van de benodigde vergunningen. Hierdoor werden de werkzaamheden pas kortgeleden gestart.

De gemeente Rotterdam heeft aangegeven dat ook zij mee willen profiteren van de waterbushalte in het Rivium. De aanlegsteiger zal ook gebruik gaan worden door de Watertaxi.

De halte voor de waterbus gaat gewoon “Rivium” heten. Mocht de naam in de toekomst moeten worden aangepast is dat uiteraard geen probleem. Zodra de halte gereed is gemaakt, zal Blue Amigo deze opnemen in de dienstregeling. Ook voor fietsers en OV-reizigers van en naar Krimpen aan den IJssel, zal deze halte een welkome toevoeging zijn.

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen