zondag, april 21, 2024

Slachtoffers zoeken getuigen na ongeluk tussen scooter en politiebus op Capelseplein

- Advertisement -

De slachtoffers van het scooterongeluk op het Capelseplein in de nacht van 26 op 27 november 2022 zijn op zoek naar getuigen. De twee jonge vrouwen werden op hun scooter door een politiebus aangereden. 

Op de bewuste nacht reden de twee vrouwen met de scooter vanaf de Prins Alexanderlaan richting Krimpen aan den IJssel. Toen het tweetal het Capelseplein overstaken, werden zij aangereden door een politievoertuig. Door de aanrijding raakten beide vrouwen zwaargewond. Beide slachtoffers werken nog aan hun herstel. Zij hebben geen herinnering overgehouden van na de aanrijding.

Lees ook: Politiebus schept twee vrouwen op scooter op Capelseplein

Volgens één van de ouders zou de Politie in een proces-verbaal hebben aangegeven dat de meiden vermoedelijk door rood zijn gereden. De meiden zelf spreken dit tegen. Zij zeggen voor rood te hebben gewacht en zijn gaan rijden toen zij groen licht kregen. De Politiebus zeggen ze nooit te hebben zien aankomen.

Onderzoek loopt nog

Een woordvoerster van de Politie laat weten dat er nog niets kan worden gezegd over het ongeluk. Het onderzoek loopt namelijk nog. Of de meiden daadwerkelijk door rood zijn gereden, staat daarom nog helemaal niet vast.

De slachtoffers, maar ook de Politie, roepen getuigen op om zich te melden. De vrouwen willen graag weten wat er precies is gebeurd. Getuigen kunnen zich melden bij de Politie of via onze redactie om met de ouders in contact te komen.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

1 REACTIE

  1. Ik blijf erbij dat de lichten op die plek niet goed zijn afgesteld, er moet minstens 10 seconden zitten tussen rood voor auto’s en groen voor fietsers , ik heb zeker 5 keer meegemaakt dat het voor fietsers op groen gaat en in een split second er nog een auto door de bocht komt rechts af richting Slotlaan…….niet aan mij om te zeggen door oranje gegaan of door rood geknald maar stel nou dat die 10 langzame seconden een leven kan redden…..

Reacties zijn gesloten.

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen