dinsdag, april 16, 2024

75.000ste reiziger en buurtbusvrijwilligers in het zonnetje gezet

- Advertisement -

Gisteren was het feest bij de buurtbus, doordat de 75.000ste passagier mocht worden verwelkomd. Daarnaast worden ook de 34 vrijwillige chauffeurs van de buurtbus in het zonnetje gezet.

De Capelse buurtbus rijdt sinds 2019 en telt inmiddels drie buslijnen. Die verbinden diverse wijken en buurten in Capelle en Kralingseveer met elkaar, alsmede verschillende OV-punten, waaronder Capelsebrug en station Schollevaar. Daarnaast zorgt de buurtbus voor een goede verbinding met het centrum van Capelle, winkelcentrum De Terp en het IJsselland Ziekenhuis.

Mevrouw Ying Kha was gisteren de 75.000ste passagier en kreeg uit handen van wethouder Rik van Woudenberg een bloemetje en twee vrijkaartjes voor de buurtbus. Daarnaast wil de gemeente ook alle vrijwilligers bedanken en geeft ze allemaal een kerstkrans. De wethouder de eerste vier aan chauffeurs Ton Naumann, Piet Koolmees, Paul van Gink en Johan Willebrands.

Wethouder Van Woudenberg: “In 2022 hebben meer dan 75.000 passagiers van de buurtbus gebruikgemaakt. Dat zijn veel Capellenaren die dankzij de buurtbus op hun bestemming zijn gekomen. Daarnaast is het fantastisch om te zien dat zoveel vrijwillige chauffeurs aan dit project meewerken. Die inzet verdient een bedankje.”


Zelf vrijwilliger worden?

De buurtbus is een initiatief van de buurtbusvereniging Capelle en wordt mede mogelijk gemaakt door de RET, gemeente Capelle aan den IJssel, gemeente Rotterdam en de Metropoolregio Rijnmond (MRDH). De Buurtbusvereniging kan versterking van nieuwe vrijwillige chauffeurs goed gebruiken. Vrouwen en mannen tussen van 18 en 75 jaar, in het bezit van een rijbewijs, kunnen zich hiervoor aanmelden. Meer informatie staat op buurtbuscapelle.nl/vrijwilligers.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen