dinsdag, april 16, 2024

Start het jaar met een EHBO-opleiding

- Advertisement -

EHBO vereniging Capelle aan den IJssel begint vanaf februari weer met een opleiding tot gediplomeerd EHBO’er. In twaalf avonden word je opgeleid en leer je levensreddende handelingen, maar ook wat je moet doen bij kleinere ongevallen.

Alle onderwerpen van de EHBO komen aan bod: van brandwonden tot verslikkingen en van reanimatie tot insectenbeten. Nieuw in het lespakket is de module Ernstige Bloedingen. Daarbij leert u levensreddende handelingen bij slachtoffers met veel bloedverlies.

Kinder-EHBO zit ook inbegrepen in het pakket. Veel ouders weten niet wat ze moeten doen als hun kind van de trap valt, een vinger tussen de deur steekt, of hete thee over zich heen krijgt. Met een diploma Eerste Hulp ben je voorbereid op de meest voorkomende ongelukken.

Opleiding

Alle EHBO-lessen en het examen vinden plaats in de trainingsruimte bij volkstuinvereniging Nut&Genoegen (Bermweg 97). Het gaat om twaalf avonden en duren van 19.30 tot 22.00 uur. De minimale leeftijd om deel te nemen is 16 jaar.

Een vooropleiding is niet nodig. De opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen en een diploma EHBO, landelijk erkend door Koninklijke Nederlandse EHBO, en het Oranje Kruis. Met een Oranje Kruis diploma krijgen Bedrijfshulpverleners een gedeeltelijke vrijstelling op hun BHV cursus.

Tijdens de opleiding leer je de theorie, maar je past het ook toe in de praktijk. Er wordt gebruik gemaakt van zogeheten LOTUS-slachtoffers die het letsel kunnen nabootsen.

Kosten

Dit is de laatste kans om de opleiding voor het oude tarief van 275 euro te volgen. Door stijgende prijzen is de vereniging genoodzaakt om binnenkort de cursusgelden te verhogen. Als je een aanvullende verzekering hebt, wordt de opleiding meestal volledig vergoed.


Kijk voor meer informatie op de website van ehbo-capelle.nl of stuur jouw vragen naar info@ehbo-capelle.nl.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

2 REACTIES

    • Goedemiddag, deze cursus wordt in Capelle aan den IJssel gegeven. Alle informatie staat in het artikel.

Reacties zijn gesloten.

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen