dinsdag, april 16, 2024

Capellenaren aangehouden bij haventerrein Maasvlakte

- Advertisement -

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn twee jongemannen uit Capelle aan den IJssel aangehouden in de omgeving van een haventerminal bij de Maasvlakte.

De politie laat weten dat de mannen 19 en 20 jaar oud zijn. Ze hielden zich zonder geldige reden op bij het haventerrein en het vermoeden bestaat dat het om uithalers gaat. Dit zijn personen die haventerreinen betreden om drugs uit containers te halen.

De 20-jarige Capellenaar is al eerder aangehouden geweest en staat bekend als uithaler. Hij had al een gebiedsverbod en heeft deze overtreden. De 19-jarige Capellenaar kon zich niet identificeren. Het is niet bekend of hij al eerder in verband is gebracht met het drugscircuit.

Artikel gaat verder onder tweet

Anderhalve week geleden werd ook al een Capellenaar aangehouden op het haventerrein bij de Maasvlakte. Dit ging toen om een 17-jarige jongen.

Uithalerswet

Sinds 2022 is de Uithalerswet ingevoerd, om de drugsproblematiek op haventerreinen beter aan te kunnen pakken. Waar uithalers voorheen enkel een boete kregen opgelegd, worden ze nu strafrechtelijk gevolgd.

Een uithaler kan bij een eerste arrestatie rekenen op een boete en taakstraf. Veelplegers riskeren onvoorwaardelijke celstraffen.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen