zondag, april 21, 2024

Juridisch gesteggel over losliggende tegels Pier Panderplein

- Advertisement -

Er is juridisch getrouwtrek over straattegels tussen de eigenaar van het winkelcentrum de Picassopassage en de gemeente Capelle aan den IJssel. Het gaat om de tegels die voor de entree aan het Pier Panderplein liggen. De tegels zijn kapot, maar vooral spekglad als het vriest of sneeuw valt.

De gemeente stak in december 2020 al de hand in eigen boezem en verving de net geplaatste tegels voor een grovere variant. Nu ruim twee jaar later zijn de tegels op het gedeelte bij de winkels nog altijd niet vervangen. En dat zorgt nog steeds voor veel klachten en glijpartijen in de winterse maanden. Daarnaast zorgen de scherpe losliggende stukken voor gevaarlijke situaties.

Uit gesprekken met kenners van het dossier blijkt dat er een geschil is ontstaan over wie de eigenaar is van de tegels. De gemeente zegt dat het gedeelte dat nu vervangen moet worden, verantwoordelijkheid van de eigenaar is. De eigenaar zegt dat de tegels verantwoordelijkheid zijn van de gemeente.

Noodoplossing

De gemeente laat onze redactie weten dat ze niet verder in kunnen gaan op het juridische vraagstuk. Wel laten ze weten dat de kapotte tegels zo snel mogelijk worden verwijderd, en de ontstane gaten zullen worden dichtgesmeerd met egaline. Dit om de veiligheid voor bezoekers te kunnen waarborgen.

Ook is er door de gemeente een duurzaam hekwerk geplaatst. Op dit gedeelte was er zoveel schade, dat het alleen nog maar afgezet kon worden. Of dezelfde oplossing wordt toegepast als op de andere tegels is nog niet bekend.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen