zondag, april 21, 2024

Kindercollege trapt NK Tegelwippen in Capelle af

- Advertisement -

Dinsdag 21 maart is het NK Tegelwippen van start gegaan. Ook Capelle aan den IJssel doet weer mee in de strijd om zo veel mogelijk grijs te verwisselen voor groen. Het Kindercollege van de gemeente trapte af.

Vorig jaar deed de gemeente ook al mee met de actie. Toen wisten Capellenaren maar liefst 4.451 tegels weg te halen. De gemeente kreeg zo ruim vierhonderd vierkante meters aan groen erbij.

Er zijn verschillende voordelen aan een groenere leefomgeving. Wethouder Sjoerd Geissler legt uit: “Tegels kunnen erg warm worden en ze nemen geen water op. En zo geven tegels ruim baan aan hitte en wateroverlast. Meer groen is goed voor de stad. Daarom hopen we dit jaar het aantal gewipte tegels van vorig jaar te overtreffen!”

Groen schoolplein

Het Capelse Kindercollege begon dinsdag met actie op een van de schoolpleinen. Daar verwijderden ze de eerste tegels en plaatsten de eerste plantjes terug. “Het is leuk dat er meer plantjes op het schoolplein komen”, zegt Joas. “Wij hebben nu een groen schoolplein!”, zegt Anne.

Iedereen kan meedoen met tegelwippen

Meedoen kan van 21 maart tot en met 31 oktober 2023. Tot die tijd zijn er tal van activiteiten waar Capellenaren, ondernemers, scholen en verenigingen aan mee kunnen doen. Denk aan buurtacties, groenmarkten, planten- en zaaiacties. Geef het aantal gewipte tegels samen met een bewijsfoto op via nk-tegelwippen.nl en ze worden opgeteld bij de Tegelstand van Capelle en van het totaal.

Capellenaren die op de hoogte gehouden willen worden, kunnen zich inschrijven voor de maandelijkse nieuwsbrief van Duurzaam Capelle.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen