dinsdag, april 16, 2024

Opbrengst Passieconcert voor goed doel bekendgemaakt

- Advertisement -

Burgemeester Peter Oskam en Simon de Stigter van de Van Cappellenstichting hebben donderdag de opbrengst bekendgemaakt van het jaarlijkse Passieconcert. Het goede doel waaraan de cheque dit jaar werd overhandigd, is de Voedselbank Capelle.

Op 25 maart vond het Passieconcert plaats in de Dorpskerk. Het concert wordt jaarlijks georganiseerd door de gemeente en de Van Cappellenstichting. Dit jaar bracht het Ragazze Quartet hun muziek ten gehore.

Goed doel

Elk jaar wordt er een goed doel verbonden aan het Passieconcert en ontvangt deze de opbrengsten. De giften tijdens het concert leverden een bedrag van €1.058,50 op. De Van Cappellenstichting heeft dit bedrag verdubbeld en naar boven afgerond. Daarmee is het totaalbedrag uitgekomen op € 2.500,-.

De cheque werd donderdag overhandigd aan de Voedselbank Capelle. De Voedselbank was blij verrast dat zij voor dit jaar waren uitgekozen. Voorzitter Gert Abma: “We zijn de organisatie zeer dankbaar. Zeker in deze tijd is elke steun meer dan welkom.”

Voedselpakketten

Hij licht toe wat zij als voedselbank betekenen voor Capellenaren: “Tot eind juni geven we dit jaar ook elke week een voedselpakket aan mensen die door de energiekosten hun boodschappen moeilijk kunnen betalen. Deze actie is bedoeld voor mensen met een inkomen tot 130% van het minimuminkomen. Mensen kunnen onder meer van Welzijn Capelle en de wijkwinkels een verwijsbrief krijgen.”

Volgend jaar is er weer een ander Passieconcert en wordt er een nieuw goed doel uitgekozen.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen