dinsdag, april 16, 2024

Capelse leerlingen doen verkeersexamen

- Advertisement -

Leerlingen van dertien Capelse basisscholen zijn dinsdagochtend gestart met het verkeersexamen. Wethouder Rik van Woudenberg gaf het startsein.

In totaal doen 385 kinderen mee. Het gaat om leerlingen uit groep 7 en 8, zodat zij voorbereid op pad gaan, zodra ze naar de middelbare school gaan. Als ze laten zien dat ze de verkeersregels kennen en goed volgen, ontvangen ze een officieel verkeersdiploma.

De start van het verkeersexamen vond plaats op het Amnestyplein. Wethouder Rik van Woudenberg gaf het startsein door een speciaal verkeerslicht op groen te zetten.

Voorbereiding

De wethouder legt uit waarom het verkeersexamen zo belangrijk is: “Veel van deze kinderen gaan volgend jaar naar de middelbare school. Ze fietsen dan vaker en zelfstandiger door de stad. Dit examen bereidt de leerlingen daar op voor. Het drukke verkeer brengt gevaar met zich mee. Daarom is het belangrijk dat de kinderen verkeersregels goed kennen.”

Verkeersdiploma

Het praktijkexamen wordt afgenomen door Verkeersexamenbureau Nederland. Eerder dit jaar hebben alle leerlingen al een schriftelijk examen gedaan. De kinderen hebben de route van het praktijkexamen van tevoren geoefend. Op deze manier kunnen ze hun aandacht volledig richten op het volgen van de verkeersregels. Na afloop krijgen de kinderen die slagen een verkeersdiploma. Degenen die te veel fouten maken, mogen nog een keer meedoen aan het examen.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen