zondag, april 21, 2024

Havo- en vwo-leerlingen alleen nog welkom op Comenius in Capelle, EYE College schrapt opleidingen

- Advertisement -

Het EYE College (voormalig IJsselcollege) schrapt vanaf het nieuwe schooljaar noodgedwongen de havo- en vwo-opleidingen in hun aanbod. Er zijn te weinig leerlingen aangemeld voor het nieuwe schooljaar, waardoor geen passend onderwijs gegeven kan worden.

De school meldt aan het AD dat er nog maar vijftig leerlingen zouden zijn aangemeld voor de bovenbouw van havo en vwo. Met het schrappen van hun opleidingsniveau zijn zij nu gedwongen om te kiezen voor een andere school.

Leerlingen zijn wel door de school begeleid. Zo hielp de school mee om een andere plek te zoeken voor hen. Het grotendeel heeft gekozen voor het Comenius College, maar er zijn ook leerlingen naar het Krimpenerwaard College, het Emmaus College en het Thorbecke voortgezet onderwijs in Rotterdam gegaan.

Dat de stekker eruit wordt getrokken door de scholengemeenschap heeft ook gevolgen voor de docenten. Ook zij zullen elders een nieuwe baan moeten vinden, of vervangend werk moeten uitvoeren.

Volgens de school heeft het college te maken in een structureel dalend aantal leerlingen. Voor volgens schooljaar staan er nog maar 637 leerlingen ingeschreven. De concurrentie is afkomstig door scholen in de buurt. Dat komt omdat leerlingen die scholen soms gemakkelijker kunnen bereiken.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen