dinsdag, april 16, 2024

Dit is er in Capelle te doen tijdens Nationale Buitenspeeldag

- Advertisement -

Op woensdag 14 juni is het Nationale Buitenspeeldag. Ook in Capelle aan den IJssel gaan we naar buiten om te spelen. Op maar liefst vijftien locaties in de gemeente zijn er leuke activiteiten.

Buitenspelen is goed voor kinderen. Het zorgt voor een betere fysieke en mentale gezondheid, maar helpt ook bij de (sociale) ontwikkeling. Maar daarnaast is buitenspelen bovenal hartstikke leuk!

Leuke activiteiten door heel Capelle

Met het motto ‘Heel Capelle aan den IJssel speelt buiten’ stimuleert Sportief Capelle om naar buiten te gaan en samen met organisaties en particulieren om leuke activiteiten op deze dag te bieden. Inmiddels is bekend dat er op maar liefst vijftien plekken verspreid door de gemeente leuke dingen te doen zijn.

“Mooi om te zien dat we naast een breed aanbod over de wijken ook een breed aanbod van partners zien die mee doen op deze dag. Zo doet de dierenboerderij mee, het onderwijs, kinderdagverblijven, de kinderlabs, de bibliotheek en privépersonen. Het is een goed signaal dat we ons zo breed inzetten om het spelen in Capelle aan den IJssel weer mogelijk te maken”, zo laat Sportief Capelle weten.

Speellocaties en speurtocht

Er zijn verschillende locaties waar kinderen tussen 13.30 en 16.00 uur welkom zijn om te gaan spelen met elkaar. Voor een volledig overzicht van alle locaties, scroll dan naar het einde van dit artikel.

Ga je liever op speurtocht? Dan kan dat ook. Ga naar olune.nl voor speurtochten in Capelle aan den IJssel (Oostgaarde en Schollevaar), maar je kunt ook speurtochten vinden in Rotterdam en Nieuwerkerk aan den IJssel. Je kunt de speurtochten ook met het hele gezin doen.

Buitenspeeldag Extra

Uiteraard zijn er ook kinderen die het spelen in een grote drukke groep wat lastiger vinden.  Speciaal voor deze kinderen organiseert Sportief Capelle de Buitenspeeldag Extra. Er is een mooi programma opgesteld, zo laat de organisatie weten.

Deze middag kunnen kinderen hiervoor terecht bij voetbalvereniging SVS tussen 13.30 en 16.00 uur. Hiervoor vraagt de organisatie zich aanmelden, om een beeld te krijgen van de opkomst. Aanmelden kan via info@sportiefcapelle.nl, verdere vragen kunnen ook via dit adres gesteld worden of door te bellen via 010 258 8787.


Speellocaties (per wijk)
(bekijk ook de volledige kaart op jantjebeton.nl)

Schollevaar

 • Louvre – trapveld
 • Aquarel – straat zelf
 • Maria Daneelserf – voetbalkooi
 • Kinderdagverblijf Het Koninkrijkje – eigen speeltuin
 • Basisschool Catamaran – schoolplein
 • Basisschool Het Baken – schoolplein

Fascinatio

 • Barckalaan – trapveld
 • Solislaan- traveld
 • Basisschool De Ontmoeting – schoolplein

Middelwatering

 • Kinderlab – veld achter het kinderlab
 • Reviusrondeel – basketbalveld bij de speeltuin

Schenkel

 • De Bonger – trapeld
 • Basisschool Groen van Prinsterer – schoolplein
 • Narcisstraat- speeltuin in de wijk

Oostgaarde

 • De Hoeken – Cruyff Court
 • Kinderboerderij Klaverweide
- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen