zondag, april 21, 2024

Capelse bandenprikker Jhon B. gaat rechtstreeks naar kliniek in Brabant

- Advertisement -

De 34-jarige Capelse bandenprikker Jhon B. gaat niet de cel in, maar wordt rechtstreeks naar een forensische kliniek in Halsteren gestuurd. De rechter legde de Capellenaar 163 dagen voorwaardelijke gevangenisstraf op. Hierdoor kan de man direct beginnen met de behandeling.

De rechter gaat ervan uit dat de verdachte last had van een psychotische stoornis waarin hij tijdens nachtelijke wandelingen honderden autobanden lekprikte. In totaal waren 317 mensen gedupeerd door, waarvan ongeveer de helft aangifte heeft gedaan.

De rechter heeft 126 schadeclaims toegewezen. Het gaat om een totaalbedrag van 22.000 euro. De rechter wees claims af waarvan gedupeerden gelijk alle banden van de auto lieten wisselen.

Directe behandeling

Het OM had twintig maanden cel geëist, waarvan acht voorwaardelijk. Dat zou betekenen dat de verdachte nog een half jaar vast moest zitten. De rechter ging daar niet in mee, mede doordat er op de dag van de uitspraak een plekje in de kliniek vrijkwam. De rechter oordeelde dat de verdachte tijdens zijn daden sterk verminderd toerekeningsvatbaar was. De man zou erbij gebaat zijn zo snel mogelijk met de behandeling te beginnen.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen