dinsdag, april 16, 2024

Burgemeester sluit woning Ericastraat voor twee weken na nieuwe explosie

- Advertisement -

Burgemeester Peter Oskam sluit opnieuw een woning in de Ericastraat na aanleiding van een explosie van afgelopen nacht. Rond 00.16 uur werd een explosief bij de voordeur tot ontploffing gebracht. Er raakte niemand gewond en het portiek is lichtbeschadigd geraakt.

Het is de tweede ontploffing op hetzelfde adres. Op 8 mei werd ook een explosief tot ontploffing gebracht. Toen werden allebei de woningen door de burgemeester gesloten. Tot op heden is er voor die eerste ontploffing nog niemand aangehouden.

De burgemeester sluit de woning vanwege de bedreiging van de openbaarde orde. Burgemeester Oskam: “Vreselijk dat dit weer gebeurt in dezelfde straat in Capelle. De politie doet onderzoek in de hoop dat de daders kunnen worden opgespoord. In een woonwijk willen we ontploffingen zoals deze niet. Dit is levensgevaarlijk, ook voor totaal onschuldige mensen. Deze ontploffing is nu de zoveelste in de regio en we moeten dit snel een halt toeroepen.”

De bewoners zijn afgelopen nacht al vertrokken uit de woning. Vanmorgen hebben ze nog enkele spullen onder begeleiding uit de woning kunnen op kunnen halen. Ze verblijven inmiddels op een ander adres.

Getuigen van de ontploffing worden verzocht zicht te melden bij de politie. Dat kan ook anoniem en via Meld Misdaad Anoniem: www.meldmisdaadanoniem.nl en 0800-7000.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen