dinsdag, april 16, 2024

Monument voor agent Arno de Korte

- Advertisement -

Vrijdag 7 juli is in de Rotterdamse Waalhaven een monument onthuld voor de Capelse motoragent Arno de Korte. De diender kwam exact twee jaar eerder tijdens zijn werk om het leven toen een vrachtwagenchauffeur hem opzettelijk aanreed.

De onthulling gebeurde in het bijzijn van familie, collega’s en vrienden. Ook enkele hoogwaardigheidsbekleders waren aanwezig. Naast Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb waren ook minister Dilan Yesilgöz (Veiligheid en Justitie) en Jan Struijs, voorzitter van de Nederlandse Politiebond, aanwezig.

Tijdens de herdenkingsbijeenkomst werden herinneringen en verhalen gedeeld over Arno. Het monument is geplaatst ter nagedachtenis aan hem, maar ook aan alle andere hulpverleners die tijdens hun werk zijn komen te overlijden. Aboutaleb vertelde aan RTV Rijnmond dat hij blij is met de komst van het monument en dat het afgelopen moet zijn met het geweld tegen hulpverleners: “Het is heel belangrijk dat we onvoorwaardelijk staan voor de politie en alle andere hulpverleners.”

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen