dinsdag, april 16, 2024

Capellenaar die explosief bij woning plaatste schuldig bevonden, maar komt wel vrij

- Advertisement -

De 20-jarige man uit Capelle aan den IJssel die een vuurwerkbom tot ontploffing bracht bij een woning in Nootdorp, komt weer vrij. Hoewel de man schuldig werd bevonden, hoeft hij niet terug de cel in.

De Capellenaar verklaarde eerder dat hij zou zijn opgelicht tijdens een kledingruil. Uit woede zou hij het explosief hebben afgestoken bij de woning in Nootdorp, waar de oplichter  zou verblijven. Inmiddels was de woning al leeg, nadat nog geen maand eerder ook al een ontploffing in de wijk was geweest. De Capellenaar kon diezelfde avond op de A20 worden aangehouden.

Schuldig, maar toch vrij

De rechter oordeelde dat de jongeman schuldig is. Die legde de Capellenaar 270 dagen jeugddetentie op, waarvan 76 dagen voorwaardelijk. Omdat de jongen sinds begin dit jaar al vastzat, betekent dit dat hij per direct vrijkomt. Als hij binnen twee jaar zijn proeftijd overtreedt, moet hij de resterende straf uitzitten.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen