dinsdag, april 16, 2024

Leerlingen uit vijf EU-landen bezoeken Comenius Lyceum tijdens uitwisselingsproject

- Advertisement -

Afgelopen week waren zo’n 25 leerlingen en een tiental docenten uit verschillende Europese landen voor een uitwisselingsproject te gast bij het Comenius Lyceum in Capelle aan den IJssel. Naast het volgen van gezamenlijke lessen, maakten ze ook kennis met de Nederlandse cultuur.

De leerlingen waren afkomstig uit Bulgarije, Italië, Litouwen, Roemenië en Turkije. Hun scholen doen samen met het Comenius Lyceum mee aan een project van de Europese Unie over ‘Active to Strengthen European Values’ (Actief om Europese waarden te versterken)’, in het kader van het Erasmus+-programma.

Afgelopen week ontving de Capelse school de buitenlandse deelnemers, op andere momenten tijdens de loop van dit project gaan Comenius-leerlingen op bezoek bij de andere scholen. De buitenlandse leerlingen verbleven voor het grootste deel bij gastgezinnen van Comenius-leerlingen.

Fake News

Het bezoek had het thema ‘Fake News’ (nepnieuws). De leerlingen volgden gezamenlijk hierover lessen op het Comenius Lyceum, voerden groepsopdrachten uit en deden workshops met elkaar. Ook debatteerden ze een middag lang met elkaar in het Capelse gemeentehuis.

Daarnaast was er ook tijd vrijgemaakt om de leerlingen en hun docenten kennis te laten maken met de Nederlandse cultuur. Zo bezochten ze de Nieuwe en Oude Kerk en het Prinsenhof in Delft, en waren ze te gast bij de Hogeschool Rotterdam. Vrijdagmiddag was er voor de Bulgaarse en Turkse deelnemers nog een rondvaart in de Rotterdamse haven; de teams uit de andere landen waren toen al vertrokken.

Certificaten en ervaringen

Alle deelnemende leerlingen kregen tegen het einde van de week een deelnamecertificaat uitgereikt door rector Bas Visser van het Comenius. Daarnaast namen ze ook verschillende ervaringen mee naar huis. Zo noemden de leerlingen het bezoek een goede ervaring voor hun Engelse spreekvaardigheid, maar ook interessant om kennis te maken met ieders denkwijzen. Maar bovenal zijn ze blij nieuwe internationale vrienden te hebben gemaakt.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen