zondag, april 21, 2024

Update | Meerdere huishoudens aan Valeriusrondeel zonder stroom door waterlekkage

- Advertisement -

Zondagavond 22 oktober heeft een aantal huishoudens aan het Valeriusrondeel problemen met hun elektriciteit, nadat er eerder op de avond een waterlekkage was ontstaan bij een wietkwekerij in de flat.

Rond kwart over acht werd de brandweer gealarmeerd in verband met een lekkage in een flat aan het Valeriusrondeel. Het water leek weg te lekken bij een wietkwekerij. Doordat het water langs meerdere meterkasten stroomde, heeft dit voor problemen gezorgd bij de elektriciteitsvoorziening. Tenminste elf woningen zitten daardoor zonder stroom.

Netbeheerder Stedin en de hulpdiensten werken aan een oplossing. Er werd opgeschaald naar GRIP-1, omdat er mogelijk sprake was dat de stroomvoorziening voor de gehele flat moest worden afgekoppeld. Dit bleek uiteindelijk niet nodig.

De waterlekkage kon worden gestopt. De elf woningen die nu zonder stroom zitten, zullen naar verwachting de komende 24 uur nog geen stroom hebben. Het is nog niet duidelijk of zij in de tussentijd elders zullen worden opgevangen.

Politieonderzoek

De politie zal verder onderzoek verrichten naar de aangetroffen wietkwekerij en de aangetroffen planten vernietigen. Voor zover bekend zijn er geen aanhoudingen verricht.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen