dinsdag, april 16, 2024

Sinterklaasintocht op 18 november

- Advertisement -

Op zaterdag 18 november zal Sinterklaas aankomen in Capelle aan den IJssel. De goedheiligman en zijn gevolg zullen weer verwelkomd worden door vele kindjes en er is wederom een feestelijk programma.

Als de tocht vanuit Spanje weer probleemloos verloopt, zal stoomboot ‘De Spanje’ rond 10.00 uur aanmeren bij de aanlegplaats aan het Vuykpark (aan de Dorpsstraat). Hier wordt Sinterklaas verwelkomd door de Capelse kinderen, hun ouders en burgemeester Peter Oskam. Langs de kade zal voorafgaand al veel gezelligheid en vermaak zijn, dus kom vooral op tijd!

Optocht van Vuykpark naar Amnestyplein

Als Sinterklaas en de Pieten alle kinderen hebben begroet en alle foto’s zijn gemaakt, stapt de goedheiligheid op zijn schimmel en begint de tocht naar het Amnestyplein achter het gemeentehuis. De route wordt gelopen onder muzikale begeleiding en zal als volgt zijn: Vuyklaan, Kievitlaan, Meerkoetstr, Reigerlaan, Kerklaan, Fluiterlaan, Rivierweg, Lijstersingel.

Feestelijk programma

Vanaf 11.00 uur begint op het Amnestyplein het Sinterklaasprogramma op het podium. Rond half twaalf wordt verwacht dat Sinterklaas met de stoet zal arriveren en hartelijk worden ontvangen door alle aanwezige kinderen.

Het zal net als vanouds een groot muzikaal feest worden. Rond 12.40 uur is het programma op het Amnestyplein afgelopen, want Sinterklaas heeft dan nog vele andere gemeenten om te bezoeken.

Kinderprogramma in bibliotheek

Het feest is zaterdag dan nog niet helemaal voorbij, want vanaf 13.00 uur zal er ook een leuk kinderprogramma zijn met Piet Ryco in de bibliotheek aan het Stadsplein. Meer informatie hierover en over de toegangsbewijzen wordt op een later moment nog geplaatst op bibliotheekaandenijssel.nl.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen