dinsdag, april 16, 2024

Politie bezorgd om honden bij straatkrantverkopers

- Advertisement -

Dinsdag heeft de politie een puppy in beslag genomen bij een straatkrantverkoopster bij winkelcentrum de Koperwiek. De politie ziet dat straatkrantverkopers met honden een alsmaar groter probleem wordt en vraagt mensen om te blijven melden.

De politie ontving meerdere meldingen over de puppy van de straatkrantverkoopster bij de Koperwiek en stelde een onderzoek in. Hieruit bleek dat de puppy uit het buitenland kwam, niet was geregistreerd en niet alle vaccinaties had gekregen. Vanwege het gevaar voor de volksgezondheid is de puppy in beslag genomen.

De verkoopster krijgt de tijd om aan te tonen dat het dier legaal naar Nederland is gebracht. Mocht dit het geval zijn, wordt de inbeslagname opnieuw bekeken. Zo niet, dan wordt de hond op den duur herplaatst.

‘Steeds groter probleem’

Het is niet voor het eerst dat agenten moeten optreden tegen de straatkrantverkopers: “Straatkrantverkopers met puppy’s in ons werkgebied wordt een steeds groter probleem”, aldus de politie. “Tot nu toe zijn alle puppy’s bij controle niet in orde qua papieren of qua gezondheid. Eerder dit jaar is ook een puppy in beslag genomen bij winkelcentrum Alexandrium. Dit hondje is nu herplaatst en heeft een fijn huisje.”

Er heersen algehele zorgen om de gezondheid van de dieren. “Vaak liggen de hondjes te trillen van de kou en staat er geen eten of drinken bij. Ze zien er vaak ook verwaarloosd uit”, zo wordt toegelicht aan onze redactie. Ook ziet de politie dat de verkopers om de paar maanden een andere puppy bij zich hebben.

Oproep aan inwoners om te melden

De politie heeft aandacht voor het probleem en treedt op in het belang van het welzijn van de dieren. Mensen worden opgeroepen om vooral meldingen te doen als ze straatkrantverkopers met honden zien. “Zo kunnen wij ze controleren en dus actie ondernemen.”

Meldingen kunnen gemaakt worden bij de dierenpolitie via telefoonnummer 144 of via het online meldformulier van de politie. Is er sprake van spoed? Bel dan 112.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen