zaterdag, mei 25, 2024

Sloop woningen begonnen aan Narcisstraat

- Advertisement -

De sloop van de woningen aan de Narcisstraat in de wijk Schenkel is van start gegaan. De oude woningen worden vervangen door volledig energieneutrale eengezinswoningen.

De oude woningen waren sterk verouderd en slecht geïsoleerd, aldus Havensteder. Het bleek onmogelijk om aanpassingen te maken om ze aan de geldende duurzaamheidseisen te laten voldoen. Daarom werd besloten tot sloop en bouw van acht nieuwe sociale huurwoningen. De bewoners die er woonden zijn al enige tijd weg en zijn door de woningcorporatie begeleid naar een nieuw thuis.

Sloop van start

In oktober is van start gegaan met de sloop. Er komen acht eengezinswoningen in een stijl die past in het bestaande straatbeeld. De woningen zijn ideaal voor gezinnen die zoeken baar een betaalbare huurwoning.

Artikel gaat verder onder afbeelding
Impressiebeeld onder voorbehoud (Bron: Havensteder)

Wat deze woningen extra bijzonder maakt, is dat ze volledig energieneutraal zullen zijn. Voor de verwarming wordt gebruik gemaakt van een moderne warmtepomp, terwijl zonnepanelen op het dak zorgen voor duurzame energieopwekking. Bovendien worden de vloeren van de woningen verwarmd met vloerverwarming, wat niet alleen comfortabel is, maar ook bijdraagt aan een efficiënt energiegebruik.

Naar verwachting worden begin 2025 de woningen opgeleverd.


Meer weten? Ga dan ook naar havensteder.nl/narcisstraat

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen