donderdag, mei 23, 2024

Babybos eindigt met feestelijke planting laatste boom en onthulling kunstwerk

- Advertisement -

Woensdag 15 november is de allerlaatste boom van het Babybos aangeplant in het Schollebos. Daarmee komt een einde aan een bijzonder inwoners-initiatief, wat elf jaar geleden van start is gegaan.

Het initiatief voor het Babybos kwam van een van de inwoners: de Capelse Ada Lit kreeg het idee toen na de geboorte van haar zoon een boom voor haar huis omver werd gereden. In samenwerking met de gemeente werd een stuk grond bij het Schollebos in gebruik genomen voor de aanleg van het Babybos.

Door de jaren heen konden Capelse ouders een eigen boompje laten aanplanten voor hun geboren kind. Elke boom kwam met een naambordje met geboortedatum. Een decennium en 43 bomen verder was het stuk grond vol, zo maakte de gemeente eind vorig jaar bekend. Een andere locatie voor een ‘doorstart’ bleek niet mogelijk.

Feestelijke afsluiting

Als afsluiting is symbolisch een laatste boom geplant. Daarvoor werden alle ouders en kinderen uitgenodigd die een boom hebben staan in het Babybos. De gemeente heeft een waterlinde geplaatst ter ere van alle kinderen in Capelle. Wethouder Marc Wilson onthulde het kunstwerk met bordje samen met de aanwezige kinderen. Ook schepten zij samen de aarde bij de boom.

“Vandaag hebben we het Babybos symbolisch afgesloten met het planten van de laatste boom”, zo legt wethouder Marc Wilson uit. “Alle kinderen waren uitgenodigd waar ooit een boom voor is geplant, ter nagedachtenis van hun geboorte. Het is leuk dat er zoveel aanwezig waren. Ook voor de ouders van de kindjes was het heel bijzonder. Het is bijzonder en leuk dat we het op deze manier konden doen.”

Kunstwerk

Het kunstwerk is gemaakt door boomverzorger¬†Jeroen van Domselaar. Hij is ook bekend van de vele andere uit hout gezagen kunstwerken die door het Schollebos heen te vinden zijn. De aanwezigen hebben grote bewondering voor het nieuwe kunstwerk. “Ontroerend”, zo omschrijft iemand het beeld.

Het onthulde kunstwerk, gemaakt door Jeroen van Domselaar
- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen