maandag, april 15, 2024

ParkShuttle per december gratis voor gepensioneerde Capellenaren

- Advertisement -

Vanaf 1 december mogen Capellenaren met een AOW-uitkering gratis gebruik maken van de ParkShuttle tussen metrostation Kralingse Zoom en het Rivium. Met deze toevoeging kunnen AOW’ers gratis met alle vervoerders (behalve de NS) rijden in Capelle aan den IJssel.

Al sinds 2009 kunnen pensionado’s gratis gebruik maken van de metro- en buslijnen van de RET in de Rotterdamse regio. Begin 2023 werd buslijn 383 van Arriva toegevoegd en vanaf 1 december kan er ook gratis gereisd worden met de ParkShuttle. Hiervoor heeft de gemeente afspraken gemaakt met vervoersbedrijf Connexxion.

Wethouder Rik van Woudenberg (verkeer en vervoer) is blij dat ouderen nu ook gratis met de ParkShuttle van en naar Rivium kunnen reizen: “Het Rivium wordt in de toekomst steeds meer een bruisende woonwijk met horeca, winkels en bedrijven. Door gratis OV voor mensen met een AOW-uitkering stimuleert de gemeente ouderen om vaker de bus, tram of metro nemen. Zodat ze langer mobiel en actief blijven.”

In- en uitchecken

Om gratis te reizen met de ParkShuttle moeten AOW’ers uit Capelle het Vrij Reizen-abonnement van de RET op hun OV-chipkaart hebben staan. Hoewel het reizen met de  ParkShuttle gratis is, moeten reizigers wel in- en uitchecken. Dit kan bij de palen op de haltes bij de ParkShuttle.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen