dinsdag, april 16, 2024

Cor Lamers wordt waarnemend burgemeester van Capelle aan den IJssel

- Advertisement -

Cor Lamers wordt waarnemend burgemeester van Capelle aan den IJssel. Hij zal de functie tijdelijk vervullen totdat er een opvolger is gevonden voor Peter Oskam, die vertrekt na zijn benoeming tot Griffier in de Tweede Kamer.

De 67-jarige Lamers (CDA) heeft een lange staat van dienst. Zijn politieke loopbaan startte in 1982. Hij heeft verschillende bestuursfuncties gehad en is in totaal dertig jaar burgemeester geweest. Dit jaar stapte hij na tien jaar op als burgemeester van Schiedam. Hij vond dat het juiste moment om te stoppen, maar vulde daarop aan “wel beschikbaar [te blijven] om ergens anders in het openbaar bestuur een rol te vervullen.”

Cor Lamers zal vanaf 19 december het stokje overnemen van Peter Oskam. Oskam zal die dag ook worden beëdigd als Griffier in de Tweede Kamer. De benoeming van Cor Lamers als waarnemer is tijdelijk. De benoeming is gebeurd in overleg met de fractievoorzitters van de Capelse politieke partijen.

In maart 2024 zal de procedure voor een nieuwe kroonbenoemde burgemeester worden gestart. Naar verwachting zal de nieuwe kroonbenoemde burgemeester in september 2024 aantreden. Tot die tijd zal Cor Lamers waarnemend burgemeester zijn.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen