Rotondes in Schollevaar, buurtbewoners verrast over de duur van aanleg

De gemeente gaat op 3 mei beginnen met de aanleg van meerdere rotondes in de wijk Schollevaar. Omwonenden zijn reeds geïnformeerd over de werkzaamheden en stonden versteld over de duur van de aanleg. De eerste rotonde wordt aangelegd op de Burgemeester van Beresteijnlaan met de Aida en de Schalijlaan. Later volgende de rotondes op de Burgemeester van Dijklaan met het Beatrijserf en de Herenburg. In het begin van 2022 moeten alle rotondes er liggen.

Op deze kruising richting het winkelcentrum vinden veel ongelukken plaats. Om deze reden wordt deze rotonde als eerste geplaatst, dat is echter niet een klus van een weekje. De aanleg van de rotonde duurt tot en met eind augustus. Om een rotonde aan te kunnen leggen moet er ruimte worden gemaakt. Deze ruimte kan alleen worden gecreëerd door de parkeerplaatsen deels op te geven en opnieuw in te richten. Omdat er zwaar vrachtverkeer over de rotonde rijdt zal de weg opnieuw moeten worden verhard, ook het nodige leidingwerk van onder andere de stadsverwarming moet voldoende worden beschermd.

Met de rotondes hoopt de gemeente dat er geen ongelukken meer plaats zullen vinden en de doorstroming van en naar het winkelcentrum en de achterliggende woonwijken sterk wordt verbeterd.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag