donderdag, juni 13, 2024

Aantal werklozen in Capelle gestegen

- Advertisement -

Het aantal werklozen in Capelle aan den IJssel is sinds het begin van de coronacrisis gestegen met 14,4%. RTV Rijnmond deed hier onderzoek naar op basis van cijfers van het UWV.

Rijnmond bekeek de cijfers van mensen met een WW-uitkering in onze regio en vergeleek deze met de cijfers in maart 2020. In Capelle aan den IJssel steeg het aantal mensen met een werkeloosheidsuitkering naar 1.177, een stijging van 14,4% ten opzichte van maart vorig jaar.

De stijging in onze gemeente is iets hoger dan Rotterdam dat in een jaar tijd een stijging kende van 12,2%. In buurgemeente Krimpen aan den IJssel steeg het aantal werklozen harder. Daar was namelijk een stijging van 30,7%.

Tegenover Rijnmond licht arbeidsmarktadviseur Willem Schrijver van het UWV toe dat de coronacrisis een forse impact had op de arbeidsmarkt. Daarnaast zou ook een sterke afname zijn in vacatures voor banen waar een lagere opleiding vereist is.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen