Aantal werklozen in Capelle gestegen

Het aantal werklozen in Capelle aan den IJssel is sinds het begin van de coronacrisis gestegen met 14,4%. RTV Rijnmond deed hier onderzoek naar op basis van cijfers van het UWV.

Rijnmond bekeek de cijfers van mensen met een WW-uitkering in onze regio en vergeleek deze met de cijfers in maart 2020. In Capelle aan den IJssel steeg het aantal mensen met een werkeloosheidsuitkering naar 1.177, een stijging van 14,4% ten opzichte van maart vorig jaar.

De stijging in onze gemeente is iets hoger dan Rotterdam dat in een jaar tijd een stijging kende van 12,2%. In buurgemeente Krimpen aan den IJssel steeg het aantal werklozen harder. Daar was namelijk een stijging van 30,7%.

Tegenover Rijnmond licht arbeidsmarktadviseur Willem Schrijver van het UWV toe dat de coronacrisis een forse impact had op de arbeidsmarkt. Daarnaast zou ook een sterke afname zijn in vacatures voor banen waar een lagere opleiding vereist is.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag