donderdag, mei 23, 2024

Winkelcentrum De Scholver transformeert na twee jaar tot eigentijdse Picassopassage

- Advertisement -

De metamorfose van winkelcentrum De Scholver die nu ook de nieuwe naam Picassopassage draagt, is na twee jaar afgerond. De vernieuwing heeft ervoor gezorgd dat het winkelcentrum weer modern en aantrekkelijk is geworden.

Het resultaat mag er zijn: de verouderde entrees en dakstructuren aan beide zijden van het winkelcentrum zijn vervangen door moderne, open en transparante entrees. Verder zijn alle winkels van nieuwe puien voorzien en heeft de opgang vanuit de parkeergarage een volledige metamorfose ondergaan. Tot slot is er op het loopdek aan het Pier Pander Plein nu ruimte voor een aantrekkelijk terras dat gelegen is aan het door de gemeente vernieuwde plein.

In het winkelcentrum is wel van alles aanwezig. De Zeeman vertoeft er al jaren en ook de Lidl en de Albert Heijn zijn groots aanwezig. Daarnaast vind je er Bakkerij Klootwijk, de kaasboer een groentewinkel en een slijterij. Maar ook voor een bloemetje kun je terecht in het winkelcentrum. Het zou mooi zijn als er weer een dierenspeciaalzaak zou terugkomen net als vroeger. Nieuwkomer is de viswinkel, en de fietsenmaker aan de kant van het station.

Wat kritiek is er wel, klanten zijn bijvoorbeeld op zoek naar een prullenbak. Deze zijn al een tijdje niet meer terug te vinden. Vroeger hingen ze tussen de winkelpuien, nu zijn ze helemaal weg. Ook de parkeergarage mag nog wel een opknapbeurt krijgen. Het asfalt vertoond vervelende slijtage en ook het straatwerk ligt niet overal gelijk. Ook is er nog steeds sprake van leegstand. Vier winkels zijn nog niet gevuld, en gezien de prijzen van de vastgoedmakelaar zal het nog wel even duren gezien de coronacrisis. Prijzen liggen tussen 20.000 en 35.000 euro huur per jaar.

Wethouder: “Wees loyaal, koop lokaal!”

Wethouder Harriët Westerdijk (Economie) kreeg maandag 19 april al een rondleiding door het vernieuwde winkelcentrum. Volgens Westerdijk is het winkelcentrum klaar voor de toekomst: “De Picassopassage is een mooi, eigentijds winkelcentrum geworden. In Capelle hebben we een ruim en gevarieerd winkel- en horeca-aanbod, waar we trots op mogen zijn. Laten we er samen voor zorgen dat Capelle bruisend blijft: Wees loyaal, koop lokaal!”

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen