woensdag, mei 29, 2024

Splinternieuwe speelkeet geopend in Schollevaar

- Advertisement -

Na een jaar hard werken ging afgelopen week een speelkeet aan de Kringdans in de wijk Schollevaar in Capelle aan den IJssel open. De fraaie nieuwe keet is voorzien van speelgoed en speeltoestellen en is daarmee een prachtige aanvulling op de kinderrijke buurt. 

De speelkeet aan Kringdans vervangt de oude speelplaats die door werkzaamheden aan riool en bestrating is weggehaald. Door een gebrek aan speelplekken moesten kinderen uitwijken naar gebouwen, portieken, galerijen en parkeerplaatsen. Dat betekende niet alleen minder speelplezier, maar het zorgde ook voor klachten van buurtbewoners.

Woningcorporatie Havensteder en buurtorganisatie Welzijn Capelle besloten hierop de krachten te bundelen. In overleg met de gemeente werd besloten een splinternieuwe speelkeet in de wijk te plaatsen. De keet is kosteloos ter beschikking gesteld door aannemer Muddebouw. Betrokkenen van Havensteder en Welzijn Capelle staken vervolgens de handen uit de mouwen en toverden de oorspronkelijke bouwkeet om tot speelparadijs.

Artikel gaat verder onder foto

De speelkeet werd ondanks corona toch enigszins feestelijk geopend

“Grote mate van betrokkenheid bij de buurt”

“De speelkeet is een mooi voorbeeld van wat we voor elkaar krijgen door samenwerking”, zegt Sabine Smits Schouten, manager Wijkteam Capelle bij Havensteder. “We zijn natuurlijk erg blij met de samenwerking met Welzijn Capelle en het genereuze gebaar van Muddebouw, maar ook de betrokken buurtmoeders verdienen een groot compliment. Er heeft zich een flink aantal vrijwillig aangemeld om de keet te beheren en toezicht te houden op de spelende kinderen. Het laat een grote mate van betrokkenheid bij de buurt zien.” De buurtmoeders zijn allemaal getraind volgens het principe van ‘Vreedzame wijken’, een programma dat al langere tijd binnen de gemeente Capelle aan den IJssel loopt en bijdraagt aan onderlinge omgangsvormen.

Bron foto’s: Havensteder

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen