zaterdag, mei 25, 2024

Politiehelikopter ingezet bij achtervolging inbrekers en inval wietpand

- Advertisement -

Vanochtend vroeg hebben veel Capellenaren het vermoedelijk gemerkt: het gezoef van helikopterrotoren die tweemaal lange tijd boven de delen van de gemeente te horen waren. Dit was de politiehelikopter die meevloog in verband met een achtervolging en eerder in verband met een inval, zo meldt Radio Capelle.

Rond middernacht deden agenten na een tip een zogenaamde instap bij een bedrijfspand aan de Lylantse Baan. Met ondersteuning van de politiehelikopter en een arrestatieteam ging de politie het pand binnen.

Twee mannen waren aanwezig en werden aangehouden. In het gebouw werd hennep gevonden. Het zou gaan om een ‘paar duizend planten’. De drugs zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De recherche doet verder onderzoek.

Achtervolging

Later in de nacht hadden inbrekers het voorzien op een juwelier aan de Bergse Dorpsstraat in Rotterdam. Nadat zij hun buit hadden verzameld, sloegen zij met een auto op de vlucht. Ze kwamen niet onopgemerkt weg en de politie zette de achtervolging in.

De achtervolging ging van Rotterdam, door Capelle aan den IJssel en kwam uiteindelijk op de ‘s-Gravenweg in Nieuwerkerk aan den IJssel tot een succesvol einde. Nadat de mannen de auto hadden achtergelaten en te voet verdergingen, konden de vier verdachten met behulp van de politiehelikopter worden ingerekend.

Of de buit ook is teruggevonden, is vooralsnog niet bekend.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen