maandag, april 15, 2024

Regels voor intocht Sinterklaas versoepeld: “We scannen geen QR-codes en ook tickets zijn niet meer nodig”

- Advertisement -

Het kabinet heeft deze week de regels voor de intochten van sinterklaas in het land versoepelt. Vandaag kan burgemeester Peter Oskam van Capelle aan den IJssel dan ook laten weten dat alle kinderen en hun ouders welkom zijn in Capelle.

Toen begin oktober duidelijk werd dat Sinterklaas weer een intocht ging krijgen in Capelle, bracht dit verschillende reacties. Dit had te maken met het afgesloten evenement achter het gemeentehuis waarvoor QR-codes en (gratis) tickets nodig waren. De kritiek was dat dan toch mensen uitgesloten werden.

De intocht in Capelle is op zaterdag 13 november om half elf ’s ochtends aan de kade in het Vuykpark. Sinterklaas en zijn pieten gaan daarna in een optocht naar het parkeerterrein achter het gemeentehuis. Daar staat een podium waar vanaf 10.50 uur een sinterklaasfeest wordt gehouden met optredens.

Geplande maatregelen losgelaten

Het kabinet heeft inmiddels de regels voor de Sinterklaasintochten versoepeld. Na overleg met de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond en de organisatie van het feest konden de geplande maatregelen daarom worden losgelaten.

De burgemeester is blij met de versoepeling: “Achter het gemeentehuis is ruimte genoeg voor kinderen en hun ouders. We richten het terrein zo in dat tijdens het feest iedereen ook voldoende afstand van elkaar kan houden. Daarmee houden we het leuk en veilig.”

Er zijn nog wel een aantal kleine maatregelen. In verband met corona delen de pieten alleen voorverpakt strooigoed uit. Ook zullen de Sint en zijn pieten dit jaar geen handen schudden.

“Samen maken we er een groot feest van”

Burgemeester Oskam: “Tijdens de intocht en het sinterklaas evenement achter het gemeentehuis kan iedereen langskomen. We scannen geen QR-codes en ook tickets zijn niet meer nodig. Samen maken we er een groot feest van, waarbij we er samen ook voor zorgen dat we anderhalve meter afstand van elkaar houden.”

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen