zondag, mei 19, 2024

Capelle aan den IJssel voldoet aan 30%-grens sociale huur

- Advertisement -

Uit onderzoek van Trouw blijkt dat twee derde van de gemeenten niet voldoen aan de eis van het kabinet om 30% van de woningen bestemd te hebben voor sociale huur. Capelle aan den IJssel voldoet wel aan deze grens.

Trouw publiceerde de bevindingen van het onderzoek op zaterdag 26 maart. Daaruit blijkt dat een ruime meerderheid van alle gemeenten niet eens in de buurt komen van het streefpercentage van dertig procent.

Capelle voldoet wel aan percentage

Een woordvoerder van Capelle aan den IJssel laat weten dat onze gemeente wel voldoet aan deze grens. In 2021 viel namelijk 35% van alle woningen onder de categorie ‘sociale huur’. Een jaar eerder was dit percentage 36%.

De situatie van Capelle is in lijn met de meeste gemeenten rondom Rotterdam. Van de direct aangrenzende gemeenten voldoen Rotterdam en Krimpen aan den IJssel eveneens aan dit streven. De gemeenten Krimpenerwaard en Zuidplas zouden de 30%-grens niet halen.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen