zondag, april 21, 2024

Twaalf jaar cel en tbs voor voor man die Capelse motoragent Arno doodreed

- Advertisement -

Edwin M., ook bekend onder zijn roepnaam Willem, krijgt twaalf jaar celstraf en tbs voor het doodrijden van motoragent Arno de Korte. Deze uitspraak deed de rechter vandaag.

Op de bewuste dag in juli 2021 deed Arno in Rotterdam zijn dienst op de motor en gaf vrachtwagenchauffeur Edwin M. op de Waalhavenweg een stopteken. Deze negeerde het teken en reed de motoragent aan. Arno de Korte kwam ter plekke te overlijden.

M. stopt niet en rijdt door. Zijn vrachtwagen wordt later in Melissant, de woonplaats van M., gevonden. Edwin wordt ook aangehouden.

Verklaring chauffeur ‘ongeloofwaardig’

Edwin M. verklaarde tijdens het verhoor en in de rechtszaal dat hij Arno niet heeft gezien en nog probeerde te remmen. Uit onderzoek is gebleken dat M. niet heeft geprobeerd om het ongeluk te voorkomen en zelfs gas bij zou hebben gegeven. Daarna zou hij zijn doorgereden, had zijn lading gelost en de schade bekeken, en weer op pad gegaan. Hij zou na afloop zelfs tot twee keer toe langs het plek van het ongeval zijn gereden.

De chauffeur heeft eerder ongevallen gehad met ernstige afloop. Zo reed hij in 2015 een motoragent aan die daarbij zijn arm verloor. Opzet kon niet worden bewezen. In 2020 kwam een fietsster te overlijden. Onderzoek zou uitwijzen dat M. niks kon worden verweten bij dit ongeval. Wel zou bij beide incidenten het voertuig overbeladen zijn geweest.

Celstraf, tbs en rijontzegging

De officier van justitie achtte doodslag (met opzet) bewezen. Op 6 september eiste het Openbaar Ministerie twaalf jaar celstraf en tbs met dwangverpleging. Daarnaast werd ook gevraagd om ontzegging van de rijbevoegdheid voor maximaal tien jaar en na afloop een beroepsverbod als vrachtwagenchauffeur voor nog eens tien jaar.

De rechter acht de verklaring van M. ongeloofwaardig en acht de verdachte schuldig. Ook wordt het M. kwalijk genomen dat hij gedurende het proces geen enkel moment van berouw heeft getoond. De rechtbank gaat mee in de strafeis en legt bovengenoemde straf op aan Edwin M..

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen