dinsdag, april 16, 2024

Beschoten woning Wiekslag op last van burgemeester gesloten

- Advertisement -

De woning aan de Wiekslag die afgelopen nacht is beschoten, is op last van burgemeester Peter Oskam gesloten. Dit laat een woordvoerder van de gemeente aan onze redactie weten.

Donderdagavond worden bewoners aan de Wiekslag tussen kwart over elf en half twaalf opgeschrikt door harde knallen. Het vuur is geopend op een woning en meerdere kogels treffen dan ook het appartement. Hoewel niemand gewond raakte, zit de schrik er goed in.

De politie is een onderzoek naar het incident gestart. In de omgeving werd na de schietpartij gezocht naar de dader(s), maar er zijn vooralsnog geen aanhoudingen verricht.

Bestuurlijke sluiting

Burgemeester Peter Oskam heeft besloten de woning voor een periode van twee weken te sluiten. Een zogeheten bestuurlijke sluiting is een maatregel die een burgemeester kan nemen als de veiligheid in het gedrang komt. Over de vraag of er nog sprake is van een concrete dreiging, zegt de gemeente geen verdere uitspraken te doen.

De hoofdbewoonster heeft noodzakelijke spullen uit haar woning kunnen halen voor de sluiting, zo laat de woordvoerder van de gemeente weten. Zij en haar minderjarige kinderen krijgen verdere begeleiding van de hulpdiensten.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen