zondag, april 21, 2024

Vier Koningsdag in Capelle aan den IJssel

- Advertisement -

Op donderdag 27 april is het weer Koningsdag. Koning Willem-Alexander viert dit jaar zijn verjaardag in Rotterdam, maar uiteraard is er in Capelle aan den IJssel ook weer van alles te doen en te beleven.

Capelle-west

Bij¬†Buurtcentrum Capelle-West (Willem Barentsztstraat 3) kunnen kinderen hun hart ophalen bij tal van activiteiten. ’s Ochtends kunnen kinderen zich tussen 07.45 en 08.45 uur laten schminken, waarna om 09.00 uur de Lawaaioptocht van start gaat. Tussen 09.45 en 12.00 uur kunnen er allerlei spelletjes gespeeld worden en kan er worden geknutseld. De dag wordt afgesloten met een Lampionnenoptocht die om 20.00 uur van start gaat.

Schollevaar (Gong 4)

In de wijk Schollevaar zijn zoals gebruikelijk ook weer leuke activiteiten georganiseerd. Van 10.00 tot 16.00 uur kan je een braderie bezoeken en is er live muziek, lekker eten en drinken.

Amnestyplein

Op en rond het Amnestyplein is op Koningsdag van alles te beleven. Vanaf 11.00 uur is er de Kids Disco, en vanaf 13.00 uur spelen er allerlei bandjes op het podium. Ook is er een kleedjesmarkt en staan er vijftig marktkramen.

Spulletjes die overblijven en niet mee naar huis hoeven, kunnen tussen 10.00 en 17.00 uur worden achtergelaten bij de containers op het Stadsplein. De spullen worden gerecycled of gaan naar kringloopwarenhuis Het Goed voor een tweede leven. In ruil voor de spullen krijgen kinderen een kanskaart, waarmee ze kans maken op mooie prijzen.

Koningskermis

Dit jaar is ook de Koningskermis weer terug in Capelle. Het kermisterrein is opgebouwd op het parkeerterrein achter het gemeentehuis (Rivierweg) en is tot en met 28 april te bezoeken. Op Koningsdag is de kermis extra lang open, namelijk van tien uur ’s ochtends tot tien uur ’s avonds.


Staat er een activiteit niet bij? Laat het ons weten via redactie@capellevandaag.nl

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen