maandag, april 15, 2024

Capelse jongeren maken graphic novel tegen eenzaamheid

- Advertisement -

Jongeren en creatievelingen uit de gemeente hebben een ‘graphic novel’ uitgebracht met verhalen en liedjes over eenzaamheid. Het eerste exemplaar werd in pop- en cultuurpodium CAPSLOC overhandigd aan wethouder Marc Wilson.

In de graphic novel, een soort stripboek, staan meerdere korte verhalen bedacht en getekend door leden van Draw Club Capelle. Dit is een groep creatievelingen die graag samenkomen om te tekenen en te chillen. Daarnaast zijn er drie liedjes opgenomen door Capelse jongeren die zingen over eenzaamheid. Via een QR-code zijn de liedjes te beluisteren.

Eenzaamheid onder jongeren

De uitgave is mede door de gemeente en Welzijn Capelle tot stand gekomen. Wethouder Marc Wilson (aanpak eenzaamheid) legt uit waarom: “Eenzaamheid wordt vaak gekoppeld aan ouderen. En daar is vaak ook de informatie op afgestemd. Maar ook onder jongeren is er eenzaamheid. We merkten dat er betere informatie voor deze jonge doelgroep moest worden ontwikkeld; iets dat hen ook echt aanspreekt. Een themagroep ging er samen met jongeren mee aan de slag en kwamen met dit aansprekende idee, de graphic novel. Iets van, voor en door jongeren!”

Graphic Novel

Wethouder Wilson mocht het allereerste exemplaar in ontvangst nemen. Hij ontving deze uit handen van de jongeren die de graphic novel, genaamd ‘Lonely Hearts club comics’, hebben gemaakt.

Vanaf vandaag is de graphic novel ook op meerdere plekken te vinden, waaronder de bibliotheek, de Huizen van de Wijk, de KinderLabs, CAPSLOC, Centrum voor Jeugd en Gezin, het gemeentehuis, scholen en de organisaties van Capelse Alliantie ‘Samen tegen Eenzaamheid’. Online is het boekje ook te downloaden en te lezen.

Hulp bij eenzaamheid

Naast het graphic novel zet de gemeente ook in op andere kanalen om eenzaamheid onder jongeren tegen te gaan. Er zijn verschillende manieren om hulp te krijgen. Zo kan je bijvoorbeeld praten met jongerencoaches van Welzijn Capelle of met iemand van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Ook zijn er andere (online) hulporganisaties voor contact en tips. Lees voor meer informatie verder op capelletegeneenzaamheid.nl.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen