dinsdag, april 16, 2024

Capelse scholieren ontvangen graphic novel tijdens Week van de Verbinding

- Advertisement -

Capelse scholieren ontvangen tijdens de Week van de Verbinding een graphic novel. Dit boekje staat vol met korte verhalen, tekeningen en liedjes over eenzaamheid. 

Tijdens de Week van de Verbinding staat verbinding en ontmoeten centraal. Zo’n 16% van alle Capellenaren heeft gevoelens van eenzaamheid. Tijdens deze week wordt daarvoor aandacht gevraagd.

Eenzaamheid onder jongeren

Ook onder jongeren is eenzaamheid een probleem, zo legt wethouder Wilson (aanpak eenzaamheid) uit: “Eenzaamheid wordt vaak gekoppeld aan ouderen. En daar is vaak ook de informatie op afgestemd. Maar ook onder jongeren is er eenzaamheid. We merkten dat er betere informatie voor deze jonge doelgroep moest worden ontwikkeld; iets dat hen ook echt aanspreekt. Een themagroep ging er samen met jongeren mee aan de slag en kwamen met dit aansprekende idee, de graphic novel. Iets van, voor en door jongeren!”

Afgelopen juni is de graphic novel gelanceerd bij pop- en cultuurpodium CAPSLOC. In de graphic novel, een soort stripboek, staan korte verhalen bedacht en getekend door leden van Draw Club Capelle. Online is het boekje ook te downloaden en te lezen.

Juist omdat eenzaamheid vaker voorkomt bij jongeren dan wordt gedacht, wordt het boekje in de Week van de Verbinding uitgedeeld aan alle Capelse scholieren.

Hulp bij eenzaamheid

Naast het graphic novel zet de gemeente ook in op andere kanalen om eenzaamheid onder jongeren tegen te gaan. Er zijn verschillende manieren om hulp te krijgen. Zo kan je bijvoorbeeld praten met jongerencoaches van Welzijn Capelle of met iemand van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Ook zijn er andere (online) hulporganisaties voor contact en tips. Lees voor meer informatie verder op capelletegeneenzaamheid.nl.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen