zondag, april 21, 2024

Vijf nieuwe voedselkastjes erbij

- Advertisement -

Er zijn vijf nieuwe voedselkastjes geplaatst in de gemeente. Capellenaren kunnen er producten plaatsen of halen. Het idee is dat Capellenaren elkaar in de buurt zo kunnen helpen.

De nieuwe voedselkastjes zijn gemaakt door leerlingen van het Eye College en zijn geplaatst bij de Schenkelkerk, de Dorpskerk, de Ontmoetingskerk, St Paulus’ Bekering en de Moriakerk. Met de vijf nieuwe voedselkastjes komt het totale aantal in de gemeente op twaalf.

De voedselbank heeft voor nu de nieuwe kastjes eenmalig gevuld met houdbare levensmiddelen en verzorgingsproducten, zoals tandpasta en maandverband. Mensen die iets over hebben of het kunnen missen om iets extra’s te kopen, kunnen producten bijplaatsen. Capellenaren die juist iets tekort komen, kunnen iets meenemen. Zo helpen Capellenaren elkaar.

Wethouder Harriët Westerdijk is blij met de uitbreiding: “We zien dat er veel gebruik gemaakt wordt van de voedselkastjes. Boodschappen worden steeds duurder, dat zorgt bij meer mensen voor geldzorgen. Het blijft daarom belangrijk dat de kastjes goed gevuld blijven. Heeft u houdbaar voedsel of verzorgingsproducten over die u niet gebruikt? Of kunt u het missen om eens iets extra’s te kopen? Zet het in een voedselkastje bij u in de buurt. Zo helpt u buren die het moeilijk hebben. Voor mij is dat Warm Capelle.”


De voedselkastjes staan op de volgende plaatsen:

 • De Oosterkerk, Vallei 2
 • De Schenkelkerk, Bermweg 29b
 • De Dorpskerk, Kerklaan 2
 • Ontmoetingskerk, Zevensprong 4
 • St. Paulus’ Bekering, Merellaan 352
 • Moriakerk, Doormanstraat 12
 • Buurtcentrum de Fluiter, Wiekslag 3
 • Rondelen, Reviusrondeel 165
 • Huis van de Wijk Oostgaarde, De Linie 5B
 • Huis van de Wijk Schollevaar, Stationsplein 20
 • Buurthuis de Wel Schenkel, Bongerd 2A
 • Wijkcentrum Schollevaar, Maria Danneels Erf 20

De voedselkastjes staan ook op de digitale kaart

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen