zaterdag, mei 25, 2024

180 nieuwe woningen op terrein voormalig zwembad de Blinkert

- Advertisement -

Deze week zijn de overeenkomsten getekend die de start betekenen van de nog te bouwen woonbuurt de Blinkert. De woningen worden gebouwd op het terrein waar voorheen zwembad de Blinkert stond. Er zullen honderdtachtig woningen worden gebouwd.

De gemeente startte vorig jaar een aanbestedingsprocedure die uiteindelijk werd binnengehaald door ontwikkelaar Van Wijnen. Maarten Struijvenberg (Stadsontwikkeling): ‘Het gebied moet een prettige plek worden om te wonen en te leven waar bewoners en Capellenaren uit omliggende wijken elkaar ontmoeten.’ De ontwikkelaar heeft buurtbewoners en woningzoekenden bij verschillende gesprekken in 2017 en 2018 betrokken bij de plannen voor de wijk. Dit zal de ontwikkelaar ook bij de uitwerking van het ontwerp voorzetten.

Het voormalig zwembad de Blinkert is sinds september 2020 buiten gebruik en maakt plaats voor 45 sociale huurwoningen, 45 vrije sector huurwoningen en 90 koopwoningen. Havensteder verhuurt de woningen van Het Startblok – een complex met 45 huurappartementen. Urias Santos Bakker, directeur Onderhoud & Ontwikkeling van Havensteder: ‘We zijn er trots op onderdeel te zijn van dit indrukwekkende project. Met ons eigen wooncomplex Het Startblok willen wij mensen een fijn thuis kunnen bieden. De appartementen kenmerken zich door hun betaalbaarheid, duurzame karakter en comfort’.

BuitenThuis de Blinkert
“Een plek waar ontmoeten, verbinden en bewegen centraal staat.” Zo noemt van Wijnen de realisatie van het plan ‘BuitenThuis de Blinkert’. Bij de planvorming werkte Van Wijnen nauw samen met onder andere ECHO Urban Design & GROOSMAN architecten. Naast de 180 appartementen komt er een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte en is er in het openbaar gebied ruimte voor een daktuin op de parkeergarage.

Om alle doelgroepen aan te spreken, kent de plek verschillende functies. In het plan is veel aandacht besteed aan duurzaamheid en toekomstbestendigheid. Bestaande elementen uit het oude buitenzwembad komen herkenbaar terug in het ontwerp. Zo worden de startblokken de nieuwe zitelementen. Een multifunctioneel plein, ‘het bad’ genaamd, dient bij buien als bassin voor de opvang van regenwater, maar hier kunnen ook activiteiten plaatsvinden voor de omgeving. ‘We hebben er in het plan voor gezorgd dat thuis niet ophoudt bij de voordeur, maar dat buiten een integraal onderdeel wordt van de woonbeleving’, zegt Arjan van Meijeren, Directeur Projectontwikkeling bij Van Wijnen.

Planning
De sloop van het voormalig zwembad start begin volgend jaar. De verwachting is dat de bouw van de woningen begin 2023 start en de oplevering in 2024 plaatsvindt. De komende periode gaat Van Wijnen in gesprek met de omgeving over de verdere invulling. Voor omwonenden die daarbij betrokken willen worden én voor nadere informatie over het project is de website www.buitenthuis-deblinkert.nl gelanceerd.

Zo moet de nieuwe wijk eruit gaan zien

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen