donderdag, mei 23, 2024

Nog twaalf huizen bewoond in de hovenbuurt

- Advertisement -

Op vrijdag 23 april 2021 moeten alle woningen van het Arendshof, de Sperwerhof en het Valkenhof hun woning hebben verlaten. Maar nog altijd zijn er twaalf bewoners die hun woning nog niet hebben verlaten. Alle anti-kraak bewoners van interveste hebben inmiddels hun huis verlaten. Zij zorgden over het algemeen voor een enorme rotzooi door afgedankte huisraad massaal op straat te dumpen. De gemeente heeft hier hun handen vol aan en elke dag komt er een vrachtwagen om de straten weer schoon te maken.

Bewoners met onder andere een gebruikersovereenkomst van Havensteder hadden een rechtszaak aangespannen, zij vinden dat ze in de kou zijn gezet en er is voor hen nog geen vervangende woonruimte gevonden. Toch zullen ze hun woning moeten verlaten. Havensteder heeft goede hoop dat de bewoners alsnog eieren voor hun geld kiezen en morgen vertrekken. Wanneer zij niet vertrekken zal een deurwaarder in worden gezet om de woningen alsnog te ontruimen. Een rechter heeft hier inmiddels een bevelschrift voor afgegeven.

Het is de bedoeling dat de aannemer op 4 mei de panden krijgt overgedragen. Er zal dan meteen overgegaan worden tot de sloop van de flats. Twee flats blijven alsnog staan, deze worden door Havensteder helemaal gestript en volledig opnieuw opgebouwd. Hier komen uiteindelijk weer sociale huurappartementen voor terug.

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen