Nog twaalf huizen bewoond in de hovenbuurt

Op vrijdag 23 april 2021 moeten alle woningen van het Arendshof, de Sperwerhof en het Valkenhof hun woning hebben verlaten. Maar nog altijd zijn er twaalf bewoners die hun woning nog niet hebben verlaten. Alle anti-kraak bewoners van interveste hebben inmiddels hun huis verlaten. Zij zorgden over het algemeen voor een enorme rotzooi door afgedankte huisraad massaal op straat te dumpen. De gemeente heeft hier hun handen vol aan en elke dag komt er een vrachtwagen om de straten weer schoon te maken.

Bewoners met onder andere een gebruikersovereenkomst van Havensteder hadden een rechtszaak aangespannen, zij vinden dat ze in de kou zijn gezet en er is voor hen nog geen vervangende woonruimte gevonden. Toch zullen ze hun woning moeten verlaten. Havensteder heeft goede hoop dat de bewoners alsnog eieren voor hun geld kiezen en morgen vertrekken. Wanneer zij niet vertrekken zal een deurwaarder in worden gezet om de woningen alsnog te ontruimen. Een rechter heeft hier inmiddels een bevelschrift voor afgegeven.

Het is de bedoeling dat de aannemer op 4 mei de panden krijgt overgedragen. Er zal dan meteen overgegaan worden tot de sloop van de flats. Twee flats blijven alsnog staan, deze worden door Havensteder helemaal gestript en volledig opnieuw opgebouwd. Hier komen uiteindelijk weer sociale huurappartementen voor terug.

 

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag