donderdag, mei 23, 2024

Kunstwerk onthuld ter afsluiting van Nationaal Jaar van de Vrijwilliger

- Advertisement -

Dinsdagmiddag werd het Nationale Jaar van de Vrijwilliger afgesloten met de onthulling van een kunstwerk op de gevel van buurtcentrum De Fluiter aan de Wiekslag.

Dit jaar stond in het teken in het bedanken van vrijwilligers voor al het werk wat zij batenloos verrichten. Zo werden vorige maand bijvoorbeeld ook al 21 verhalen van vrijwilligers tentoongesteld op het Stadsplein.

Digitale onthulling

Omdat een fysieke bijeenkomst door de coronamaatregelen helaas niet mogelijk was, verrichtte wethouder Marc Wilson (vrijwilligersbeleid) digitaal de onthulling: ”Duizenden Capellenaren zetten zich belangeloos en met veel liefde en passie in voor anderen. De ode die voor hen is geschreven en nu zo duidelijk te zien is in dit kunstwerk, is meer dan verdiend.”

Artikel gaat verder onder foto
Het kunstwerk hangt aan de gevel van het buurthuis aan Wiekslag 3

Op het kunstwerk staat een gedicht van stadsdichter Jarred Swesing, genaamd ‘Ode aan de Vrijwilligers’. “Het werk dat de vrijwilligers doen is van onschatbare waarde. Dit kunstwerk is een blijvende herinnering.”, zo voegt de wethouder toe. Het kunstwerk is ook te zien op posters die door de hele gemeente hangen van 7 tot 22 december.

Zelf vrijwilliger worden?

Wil je zelf wat betekenen voor de gemeente en andere Capellenaren? Lees dan verder op www.capelledoet.nl

Tekst van ‘Ode aan de vrijwilliger’

Wanneer je zoveel liefde en saamhorigheid hebt

Dat je die wilt delen met anderen

op wat voor manier dan ook

één op één, samen, in of met een groep

gedaan omdat het goed voelt

niet omdat het moet

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen